Brasov

Brasov

Things to do - general

Brasov este orasul-resedinta al Judetului Brasov si este situat in mijlocul Romaniei, la o distanta de aproximativ 166km de Capitala Bucuresti. Face parte din zona Transilvaniei si este cel mai mare oras situat in zona montanta, fiind imprejmuit de Muntii Carpati.

Brasov este orasul-resedinta al Judetului Brasov si este situat in mijlocul Romaniei, la o distanta de aproximativ 166km de Capitala Bucuresti. Face parte din zona Transilvaniei si este cel mai mare oras situat in zona montanta, fiind imprejmuit de Muntii Carpati.

Tara Romania
Languages spokenromana, engleza, germana
Currency usedLeu
Area (km2)267,3

Sports & nature

Infrastructura orasului permite accesul la o varietate de sporturi precum: fotbal, rugby, tenis, handball, zburatul cu deltaplanul, paintball, bowling, inot, tir, basket, arte martiale, echitatie, volley, gimnastica, dar nu sunt de neglijat nici sporturile asigurate de relieful muntos ca skiatul, patinajul si cataratul. Poiana Braso v este o statiune turistica de ski de renume in apropierea Brasovului, fiind apreciata indeosebi de localnici si straini.

Anual, la Baza Sportiva Olimpia are loc competitia de tenis “Brasov Challenge Cup”. Parcul Aventura este un parc de aventura care imbina perfect sportul cu natura.Sports and nature image

Nightlife info

Viata de noapte in Braso v este vivace si diversificata prin barurile, puburile si cluburile sale. Gasesti atat locuri de relaxare cat si pline de viata, cu muzica retro si moderna, cu interior medieval si modern. Majoritatea cluburilor sunt situate in Centrul Vechi sau Centrul Civic, asadar sunt apropiate una de cealalta, dar sunt si usor de ajuns la ele.Nightlife image

Culture and history info

Una din principalele atractii ale Brasovului este Biserica Neagra care a fost contruita prima data in 1383 de catre saxonii din Transilvania, populatia germanica ce s’a stabilit in acest teritoriu in secolul al XII-lea. Biserica a fost distrusa in timpul invaziei turcilor din 1421, dar a fost reconstruita in 1477. Dupa o alta perioada de 200 de ani, biserica a fosti arasi distrusa prin incendiere, de unde i se trage si denumirea. Este deosebita prin arhitectura Gotica, dar si prin interiorul unic care ridica valoarea acestui monument. Biserica are o orga cu 4000 pipe, ceea ce situeaza biserica printre cele mai mari si frumoase din Europa.

Alte locuri care merita vizitate sunt fortificatiile medievale, Piata Sfatului, Biserica Sf. Nicolae, Prima Scoala Romaneasca, Strada Sforii, Cetatea Rasnov, Cetatea Brasov, Castelul Peles, Castelul Bran.

Orasul apare mentionat in anul 1235 sub numele de “Corona”, un cuvant din Latina care inseamna “coroana”, nume dat de colonistii germani. A fost de asemenea numit “Kronstadt” (Orasul Coroanei) in Evul Mediu, “Brassovia” in Latina Medievala si “Orasul lui Stalin” in perioada Comunismului.

Fondat pe un sit dac in secolul al XIII-lea de catre Cavalerii Teutoni, Brasov devine colonie economica germana si se numeste Kronstadt (Brasoo in ungureasca). Saxonii construiesc biserici si case bogat ornamentate, imprejmuinduàle cu un zid care inca sta marturie perioadei de atunci. Romanii isi aveau locuinta la Schei, in afara zidurilor, in partea sud-vestica.Culture and history image

Ezio House

Ezio House

Dambu Morii, 507005 Braşov, România, Brasov
Ezio House ofera servicii de înaltă calitate, situat într-o zona liniştită lângă Braşov, care oferă More info
Hotel Drachenhaus

Hotel Drachenhaus

Str. Nicolae Balcescu 12, 500019 Braşov, România, Brasov
Cu vedere la Muntele Tâmpa şi la cartierul istoric medieval din Braşov, Drachenhaus se află la 200 d More info
Boemia Hostel

Boemia Hostel

Str. Gheorghe Baritiu 13, 500025 Braşov, România, Brasov
Situat în Braşov, la 100 de metri de Biserica Neagră, hostelul Boemia oferă dormitoare comune cu acc More info
JugendStube Hostel

JugendStube Hostel

Michael Weiss nr 13 , 500031 Braşov, România, Brasov
Hostelul JugendStube este situat în centrul oraşului medieval Braşov, în Transilvania. Acesta are o More info
Pension Casa Timar

Pension Casa Timar

Str Gradinarilor Nr 4, 500096 Braşov, România, Brasov
Situată în centrul oraşului Braşov, Pensiunea Casa Timar se află chiar peste drum de o staţie de aut More info
Pensiunea Noemi

Pensiunea Noemi

Strada Sfantul Ioan, Nr 2, 500030 Braşov, România, Brasov
Situată în centrul istoric al Braşovului, la 200 de metri de Biserica Neagră şi de Piaţa Sfatului, p More info
Villa D'Hollande

Villa D'Hollande

Strada Zambilelor, nr.4, 500381 Braşov, România, Brasov
Villa D’Hollande din Brașov oferă studiouri moderne, cu acces WiFi gratuit și TV cu ecran plat More info