Bicycle Hostel

Stradela Silvestru, No. 18, 700454 Iaşi, România, Iasi

General

Hostelul Bicycle este situat în Iaşi, la 700 de metri de gara principală şi de autogară şi la 7 minute de mers pe jos de centrul istoric al oraşului.
În întreaga proprietate este disponibil acces gratuit la internet WiFi. Toate camerele au acces la o baie comună. Oaspeţii au la dispoziţie o bucătărie comună.
Aeroportul Internaţional Iaşi se află la 4 km.

Check-in time

15:00

Check-out time

13:00

Anulare/Plata in avans

Politica de anulare şi plată în avans variază în funcţie de tipul camerei.

Copii si extra paturi

Toţi copiii sunt bineveniţi. Un copil cu vârsta până la 16 ani plăteşte 5 EUR pe noapte când sunt folosite paturile existente. Nu există spaţiu pentru paturi suplimentare în cameră. Suplimentele nu sunt calculate automat în preţul total şi vor fi plătite separat în timpul sejurului.

Animale de companie

Se acceptă animale de companie (vă rugăm să contactați proprietatea în prealabil). Poate să stea gratis.

Carti de credit acceptate

Această proprietate acceptă plăți numai în numerar.

Facilities

  • Parcare gratuita
  • Incalzire
  • Chicineta
  • Baie comuna
  • WiFi

Internet

Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit.

Parcare

Este posibilă parcarea publică gratuit la o locaţie în apropiere (nu este necesară rezervare).

We are sorry, there are no reviews yet for this accommodation.

Iasi

Iasi

Iasi este cel mai important centru politic, economic si cultural din zona Moldovei, dar si unul din cele mai vechi orase din Romania. Localizat in partea de Nord-Vest a tarii, pe sapte coline, Iasi a fost timp de multe secole un punct de tranzitie pentru rutele comerciale din Polonia, Ungaria, Rusia si Constantinopol.

Avand radacini adanci in istorie, Iasi a fost centrul cultural al Moldovei incepand cu anul 1408. Orasul se mandreste cu publicarea primului ziar si infiintarea primei universitari romanesti. Astazi, Iasi-ul are cinci univresitati. Orasul este, de asemenea, printre putinele orase ortodoxe din lume cu peste 100 de biserici.

Sports & nature

Sports & natureIn anul 2012, Iasi-ul a fost nominalizat la Orasul European al Sportului. Echipele sportive de top activeaza in urmatoarele domenii: baschet, fotbal, handball, rugby si volley.

Orasul este situat pe malul Raului Bahlui si este inconjurat de dealuri si paduri, unde sunt situate manastiri si parcuri. Parcurile cele mai renumite din Iasi sunt Parcul Copou (din 1834, faimos pentru Teiul Poetului National Mihai Eminescu), Gradina Botanica (din 1856, cu o surafata de 100ha, este cea mai veche si cea mai mare gradina botanica din Romania) si Parcul Ciric.

Nightlife info

Nightlife infoIasi-ul cuprinde o varietate de restaurante, pub-uri si cluburi. Cu toate ca este un oras cultural, ofera distractie pe alese studentilor si strainilor. Preturile au tendinta, in general, sa fie reduse.

Culture and history info

Culture and history infoUnul din cele mai importante centre culturale, Iasi-ul abunda in teatre, muzee si monumente. Teatrul National “Vasile Alecsandri” este cel mai vechi Teatru National din Romania. Cladirea a fost construita in stil vienez conform planurilor lui Hermann si Ferdinand Helmer intre anii 1894-1896 si incepand cu anul 1956 gazduieste si Opera Nationala Iasi.

In Iasi se afla de asemenea Filarmonica de Stat Iasi, Teatrul “Luceafarul” pentru copii si tineret, Ateneul Tatarasi, Muzeul de Arta (cu cea mai mare colectie de arta din Romania, cu peste 8.000 de tablouri, din care 1.000 fac parte din patrimoniul National si Mondial), Muzeul de Istorie a Moldovei (cu o colectie de peste 35.000 de obiecte din diverse domenii: arheologic, numismatica, arta decorativa, carti antice, documente), Muzeul Etnografic al Moldovei (contine peste 11.000 de obiecte de pe parcursul evolutiei tarii in timp), Muzeul Stiintei si Tehnicii.

Palatul Culturii, una din cele mai mari cladiri din tara, gazduieste patru muzee. Cladirea Palatului a fost costruita in anii 1906-1925 pe ruinele Curtii Roiale ale Moldovei in stil flamboiant neogotic. Este alcatuita din 298 camere insumand o suprafata de 36 000 m².

Investigatiile arheologice atesta prezenta comunitatilor umane inca din era preistorica. Numele orasului a aparut prima data scris intr-un document ce dateaza din 1408. Cu toate acestea, exista cladiri construite inainte de anul 1408, cum ar fi Biserica Armeneasca care a fost costruita in 1395.

In 1640 Vasile Lupu a pus bazele primei scoli in care limba materna romana a inlocuit’o pe cea greceasca. Prima carte romanesca a fost tiparita in 1643 in Iasi.

Orasul a fost incendiat de catre tatari in 1538 si de catre trupele rusesti in 1686. In anul 1734, Iasi-ul a fost devastata de o epidemie de ciuma.

Intre anii 1564 si 1859, capitala Moldovei a fost Iasi-ul. Pe parcursul Primului Razboi Mondial, orasul a fost Capitala unei Romanii care a suferit o pierdere numeroasa in ceea ce priveste populatia. In noiembrie 1918 Bucuresti-ul a devenit Capitala Romaniei in urma infrangerii Imperiului German si a Aliatilor.

In mai 1944, Iasi-ul devine zona de batalie intre armatele romano-germane si Armata Rosie Sovietica, insa cea din urma reuseste sa cucereasca teritoriul pana pe 20 august.

Orasul se dezvolta fulminant in perioada industrializarii, intre anii 1955-1975, cand zona urbana se extinde cu 69% si populatia se mareste cu 235%. Pana in anul 1989, Iasi-ul devine un oras puternic industrializat.


Read more
  • Bed and Breakfast

    Book now